7 Şubat 2011 Pazartesi

Sürekli keşke demek varoluşumuzu yaşamamızı engeller. Bu hafta yaşamınızdaki bir keşkeyi arkanızda bırakacak olsaydınız bu ne olurdu? **


Şu sıralar günlerim oldukça yoğun geçiyor. Oturup masa başına ne yazı yazabiliyorum ne de kitap okuyabiliyorum. Şunun farkına vardım. Her gün 4 saat koçluk yapıyorum ve bana gelen danışanlarıma ışık ve ayna tutuyorum. Kendi farkındalıklarını bulabilsinler diye; ama kendi farkındalıklarımı arkaya bir yerlere koyduğumu fark ettim ve hemen oturdum çayımı yaptım( Kahve ve kolayı bıraktımJ). Yazılarımı yazdım. Danışanlarımla ilgili tuttuğum notları temize geçirdim. Yeni almış olduğum Steig Larsson “The Girl Who Kicked the Hornets’ Nest” adlı romanı okumaya başladım. Bugün o kitabın yarısına yaklaştığımı fark ettiğimde ise içimi inanılmaz bir huzur kapladı. İşte bu sizi mutlu eden şeyleri ertelemeyin aksine onları yapmak için hayatınızda yer açın. Yer açın ki güzel ve başarı dolu şeyler hayatınıza girsin. Siz sadece yer açın evren sizin için oraya koyacaktır. Melek Okay’ın dediği gibi; Hayatiniz bir ruya olsaydi, nasil yorumlardiniz sembolleri, kisileri, habercileri?

**Melek OKAY

Yaşam Koçu, Enerji Liderliği ve Kişisel Gelişim Uzmanı

http://on.fb.me/gj7VAL

1 yorum:

filiztosyali dedi ki...

Zaman zaman topluma hizmet ederken kendimize zaman ayıramayoruz. Ben il dersimde koçluk alan öğrencilerime şunu söylüyorum, senden daha önemli br şey olamaz. Sen güçlü olacaksın, yanındaki güçlü duracak, sen sağlıklı olacaksın, sağlıklı olmazsan karşındakiyle bir trende gitmeyi,o fotoğrafa bile bakamazsın. Güçlü olan biri ancak iradesine hakim olur. İradesine hakim olanlar da kendilerine zaman ayırmayı arada sırada ihmal edip, düşünenlrdir. Bir şeyi sürekli yapmak güzel ve doğru gelebilir. Ama esas güçlü olanlar, farklı olanlardır. Arda sırada vazgeçip başlayabilmektir o güçten gelen irade.
Tutumunuzu beğendim dostlukla hoşcakalın
www.filizinkalemi.blogspot.com
filiz.tosyali@gunes.com
Cumartesi günleri GUNES GAZETESİNDE yazilarimi okuyabilirisniz