21 Aralık 2009 Pazartesi

Hayatım, Yaşam Tarzım, Romantizmin Simgesi Bir Çeşit KARMA; Kadınlarım...



Söz söyleyecek bir şey bulamayınca birtakım duygular anlamsızlaşır, bir boşluk içinde başı sonu belli olmayan cümleler dökülüverir miymiş insanın ağzından görmüş oldum kadınlar hakkında bir şeyler yazmaya karar verdiğim an… Şimdi sağa sola savurduğum kelimelerin bir araya gelip anlamlanması için beklerken fark ettim ki ne zormuş kadınlar hakkında konuşmak…Hayatımda önemli kadınlar vardır. Her erkeğin hayatında olduğu gibi, ama; bu kadınlar farklıdır diğer erkeklerin sahip olduğu o kadınlardan, neden mi? Çünkü benim Kadınlarımın hepsinin ayrı ayrı hayatları vardır.Türkiye'den başlarım size bu kadınları saymaya Japonya'ya kadar gider isimleri zannetmeyin ki 100'ü bulur hayatımdaki önemli kadınların sayıları, nerden baksanız topu topu 5'dir.Az ama özü yaşarım ben onlarla.

Aslında çok da anlamak zor değildir kadınları ama sanırım biz erkeklerin pek işine gelmiyor.Onları anlamak, çözmek kimi zamanda dinlemek.Sanırım bu bir erkeğin korktuğu en büyük şeylerden bir tanesi.Kendisinden daha zeki, daha başarılı ve çoğu zaman haklı bir kadın.Benim böyle bir korkum yok aslında ben onları anlamayı ve onların sözleriyle sevişmeyi seven bir erkeğimdir.(Sanırım bu yüzden yalnızım:D) Benim anlamadığım şey ise şu; bir kadın gerçekten de ne ister.Erkeğinin nelere sahip olması gerekir.Kişisel değil genel olarak kadınların ortak noktasındaki erkek profili nedir.Hangi kadına sorsam bu soruyu her kadın ayrı bir cevap veriyor bana.Bunu erkeklere sorsanız inanın çoğu aynı cevabı verir.Kadınlarda ne aradıkları konusunda.İşte benim merak ettiğim şey budur.Kadınlar ne ister?Ne ararlar karşısındakinden?
21. yy Kadınlarına bakacak olursak tarihten bu yana artık erkek egemenliğinin git gide kaybolduğunu yada erkeksizde yaşanabiliyormuş diyen kadınları çokça görebiliriz.Sanırım bunun sebebi artık eğitimde ve kariyerde erkeklerden daha ileri gitmeye başladığından olsa.(Çevremdeki başarılı kadınları baz alarak)Ben başarılı ve kültürlü kadınlara ayrı bir aşığımdır.Neden mi?Kendi ayakları üstünde durabilen güçlü emin kişilerdir onlar benim için, ama; tüm kadınların yeri farklıdır bende.
Belki de onları tam anlamıyla anlayamadığımızdan da olabilir, erkeklerin kadınlara fazla yaklaşamamasının ve çözememesinin nedenleri. Benjamınde Casseres’sin de dediği gibi ‘Size gururla kütüphanesini gösteren bir kadına rastladınız mı?’ Ben ne yalan söyleyeyim henüz rastlayamadım.
Bu yazıyı yazdım çünkü hayatımda olan ya da olmayan tüm kadınlara söylemek istediğim çok fazla şey var.Sanırım artık bu blogum sayesin onlara bir adım daha yaklaştım.Bu kadınlara ve blogumdaki tüm kadınlara sevgilerimle…

11 yorum:

serrose dedi ki...

:)))

super olmus ama benim gururla gosterebildigim bir kutuphanem var.Ustelik baska bir yondeki eziklgii kapatmak icin gosterilen bir alan degil benim icin.

Aslinda kadinlar da bilmez ne istedigini ;)

sermoon dedi ki...

kadinlar ne istedigini bilen akilli,hayati her ne sekilde olsun yasamayi bilen ve bircogu farkinda olmasada cok zeki varliklardir.
Kutuphanem yok pul koleksiyonumu gostersem :)))

Koç Gibi Adam dedi ki...

Evet yorumlarınız çok güzel saolun.Sergul senin kütüphanene özenen ve onu örnek alan biri olarak evet senin için gurur duyulası bir şey sanırım:D

Seray Pul koleksiyonunu hangi ara başladın yapmaya :D:D

egeli dedi ki...

VALLAHİ UFAKTA TA OLSA, BENİM DE KENDİME GÖRE GURURLA GÖSTEREBİLECEĞİM BİR KÜTÜPHANEM VAR....SERROSE'UN Kİ KADARDA OLMASA VAR İŞTE BİR TANE!!!!
AMA YAZINI BEĞENDİM, HER ERKEK KADINLARI ANLAMAYA ÇALIŞSA, DÜNYADA SORUN KALMAZ GALİBA....AMA NERDEEEEE.....
BU ARADA ÇULLAMAYI BİLİYORUM, GİRİTLİ BÖREĞİDİR....SERROSE İLE SERMOON BANA GELDİKLERİNDE SENDE GEL, BEN SİZE YAPARIM!!!!!

elfeyp dedi ki...

Hiiiç çaba gösterme anlamak için çoğu bilmez zaten ne istediğini, şuursuzların :)
Yalnızlığını bozacak kişi, zevkle zaman geçirebileceğin biri olur umarım.
Çünkü mutlu bir ilişkinin anahtarı ahan da budur bence.
Beraber gelecek hayalleri kurarken, Tolstoy okuyup Gencebay dinleyebiliyorsan kaçırma, bas nikahı :)

Koç Gibi Adam dedi ki...

Valla bende görmedim zaten Serrose un kütüphanesi kadar geniş olan başka bir tanıdık.Bu arada anlaştık o zaman Mübeccel abla bende sökeye geldiğim zaman serrose'larla sana gelirim ve en çok sevdiğim börek olan Çullamayı yerim :D

Teşşekür ederim Elfeyp valla son söledeğin sözü çalışma masamın arkasındaki duvarmı astım.Her gün bu sözü hatırlıyacağım.Çünkü bunu gören bir kaç kız arkadaşım kesinlikle doğru kişi bu kişidir dediler ve ben de hadi bakalım hayırlısı ile yola çıktım.

Unknown dedi ki...

Kadını anlamak adına erkeklerin atmadığı bir adımı atmış bir dostu görmek ne keyif..Casseres'e katılıyorum, kadın marjinal sınırlarını zorlamalı ve yaşamının her sayfasına gururla sahip çıkmalıdır..Derlediklerinide gururla sergilemelidir..Türkan hocanın biyografisini okurken bir şeye dikkat ettim serjan umarım aynı yolda değilsindir:)) O değerli kadın hayatın en değerli duygusunu tatmamış; aşık olamamış..Doğru kadını bulman ve sahip olduklarını onunla paylaşabilmen dileği ile...

Koç Gibi Adam dedi ki...

Teşekkür ederim.Yorumun harika olmuş okurken bile keyif aldım.Umarım başıma gelen en güzel şey doğru kadını bulup onunla her daim aşkı ve sahip olduklarımı paylaşmak olur...Sen de sevgiyle kal Gül Janım...

Koç Gibi Adam dedi ki...

Bu yazıyı yazarken erkek arkadaşlaımdan tepki alacağımı düşünmüştüm ama; yazıyı okuttuğum bir çok erkek arkadaşım bana yazında çok ince ve güzel noktalara değinmişsin dedi.Bu beni hem sevindirdi hemde şaşırttı acaba çevremdeki tüm erkeklerin gerçekten inceden inceye kadınların o gizli Kütüphanesine mi girmeye çalışıyorlar diye.Çünkü hepsinin takıldığı tek nokta Casseres'in sözüydü...:)

Adsız dedi ki...

Ben sadece ben blogunuza duyayım ki hızlı bir yorum yapmak istedim. Teşekkürler

Adsız dedi ki...

teşekkürler amigo! büyük posta!